Sastojci: vlakna korijena cikorije, mljeveni rogač, vlakna korijena šećerne repe, vlakna ljuskica indijskog trpuca, sjemenke lana, sjemenke buče, sjemenke suncokreta.
BodyBalans se izdvaja po jedinstvenoj recepturi koja sadrži  kombinaciju topljivih i netopljivih vlakana iz tri različita izvora: vlakna korijena šećerne repe koja imaju veliki udio netopljivih vlakana i doprinose povećanju mase stolice, vlakna korijena cikorije koja su po svom sastavu prebiotik inulin te vlakna indijskog trpuca (psyllium) koja imaju izuzetnu sposobnost upijanja tekućina i bubrenja.
BodyBalans je potpuno prirodan proizvod od biljnih vlakana.
Preporuča se kao nadopuna potrebne dnevne količine vlakana. Preporuča se unos jedne do dvije vrećice dnevno.

Razvijeno u suradnji s
Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom
Sveučilišta u Zagrebu.

prirodno bogato vlaknima
bez glutena
bez dodanog šećera
- sadrži samo prirodno prisutne šećere 
sadrži prebiotik inulin
"sve bolesti počinju
  u crijevima"
Hipokrat 460.pr.kr-380.pr.kr.
Upute za upotrebu: Sadržaj vrećice umiješati u 2 dl tekućine po izboru (mlijeko, jogurt, voćni jogurt, voćni sok, voda i sl.).  Promiješati i pričekati da proizvod dobije željenu gustoću (u ovisnosti o mediju u koji se stavlja 5-10 min.) te nakon toga konzumirati.
• vlakna korijena cikorije, Cichorium intybus...10,4g
• vlakna korijena šećerne repe,
  Beta vulgaris var. saccharifera...5,6g
• vlakna ljuskica indijskog trpuca, Plantago ovata...3,4g
• biljna vlakna iz ostalih sastojaka...1,4g

Razvijeno u suradnji s
Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom
Sveučilišta u Zagrebu.

CelioMaster

je kompletan zamjenski obrok bez glutena razvijen od strane vrhunskih stručnjaka, napravljen od najkvalitetnijih namirnica uz upotrebu najmodernijih tehnologija i primjenu najviših standarda kontrole i kvalitete
U jednom obroku sadrži sve potrebne nutriente (ugljikohidrate, proteine, masti i vlakna) te u potpunosti zadovoljava energetske potrebe organizma (450 kcal)

BEZ GLUTENSKA PREHRANA


• Problem mogu predstavljati brojne namirnice gdje je gluten „skriven“ i prisutan u najmanjim količinama. Gluten, na primjer, može biti prisutan u prehrambenim proizvodima kao temeljni sastojak ili dodan kao derivat ako se hrana procesira te je od izrazite važnosti pažljivo čitati deklaraciju na proizvodu.
• Skriveni izvori glutena uključuju aditive, konzervanse i različite stabilizatore koji se nalaze u procesiranoj hrani, lijekovima i sredstvima za održavanje higijene usta.
• Budući da se brašno i žitarice često koriste u pripremi jela, valja voditi računa o metodama pripreme, posebice u restoranima. Također, prilikom priprave, na primjer, kukuruznog kruha, često dolazi do kontaminacije pšeničnim ili raženim brašnom, a poznato je da su i male količine glutena problematične za oboljele.

Pitanja s kojima se susreću ljudi koji boluju
od celijakije

• Što mogu jesti?
• Koja hrana ne sadrži gluten?
• Gdje to mogu kupiti?
• Kako pripremiti bezglutenske obroke
   i za izvan kuće?
• Kako izbjeći kontaminaciju hrane glutenom?


Celiomaster nosi sljedeće zdravstvene tvrdnje:



„Zamjena jednog obroka dnevno u sklopu energetski restriktivne dijete zamjenskim obrokom doprinosi održavanju tjelesne težine nakon gubitka kilograma.“

„Zamjena dva obroka dnevno energetski restriktivne dijete zamjenskim obrokom doprinosi gubitku tjelesne težine.“
„Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana"
  Hipokrat 460.pr.kr-380.pr.kr.

CELIJAKIJA ILI GLUTENSKA ENTEROPATIJA


• Nasljedni, imunološko-posredovani poremećaj koji obilježava trajna nepodnošljivost na gluten
• Jedna je od najčešćih kroničnih gastroenteroloških bolesti
• Celijakija je autoimuna i genski nasljedna bolest u kojoj, za to predodređeni ljudi, razvijaju oštećenje sluznice tankog crijeva  nakon kraćeg ili dužeg konzumiranja glutena
• Pritom nastaju vrlo složeni imunološki procesi u kojima organizam stvara antitijela protiv svojih vlastitih stanica crijevne sluznice i uništavaju ih, te se razvija bolest.
• Dio probavnog sustava posljedično gubi funkciju, zbog čega se kao glavni simptomi javljaju kronični proljev ili zatvor, obilne, svijetle i ljepljive stolice neobičnog mirisa, bolovi u trbuhu, nadutost, gubitak apetita te apatija, nemirnost i razdražljivost.
• Bolest se uglavnom javlja u djetinjstvu, ali može se manifestirati odnosno ponovno pojaviti u odrasloj dobi.
• Bolest s „tisuću lica" jedno od njih pokazuje i kao "tiha celijakija" sa simptomima izvan gastrointestinalnog sustava, poput anemija, psihičkih promjena i poremećene mineralizacije kostiju.
• PPojam "latentne celijakije" odnosi se na bolesnike koji na "normalnoj" prehrani (koja uključuje gluten) nedvojbeno imaju histološki normalnu sluznicu tankog crijeva, ali nakon određenog vremena, najčešće nakon opterećenja glutenom, razvijaju atrofiju sluznice, koja se bezglutenskom prehranom normalizira
Tijekom posljednjih godina velik je dio populacije usvojio pojam „gluten“, a svijest o bolestima i tegobama koje može izazvati gluten značajno se povećala.

Gluten se više ne vezuje isključivo uz ozbiljnu autoimunu bolest celijakiju. Danas je poznata i preosjetljivost ili intolerancija glutena, a bezglutenska prehrana preporučuje se i kod nekih drugih bolesti poput autizma u djece. Jednim dijelom, bezglutenska prehrana postala je moderna, no neke činjenice ipak ukazuju da je suvremena populacija pretjerala s unosom glutena i da možda svatko od nas ima svoju „kritičnu dozu“ glutena koju ne bi trebalo premašiti. U tom smislu objavljuju se i znanstveni radovi koji pokušavaju rasvijetliti pozadinu intolerancije glutena te se smatra da kod intolerantnih osoba popuštaju tzv. uski spojevi među stanicama koje oblažu crijevo te ono postaje propusno za toksine iz crijeva koji ulaze u krvotok i izazivaju karakteristične simptome.

PRIPREMA


• CeCelioioMaster pakiran je u pojedinačne vrećice neto težine 100g te je izuzetno lagan i praktičan za pripremu
• Sve što je potrebno je dodati 0,5 - 1 dl tople vode kako bi se namirnice rehidrirale i nakon nekoliko minuta neodoljivi obrok bez glutena spreman je za konzumaciju

SASTAV


• Svaki CelioMaster baziran je na najkvalitetnijim sastojcima - posebno pripremljenoj riži, visokokvalitetnom proteinu sirutke bez laktoze (whey protein), najfinijem kakao maslacu te dodatno obogaćen prebiotikom inulinom
• Dostupan je u tri karakteristična okusa - gljive, jabuka i cimet te čokolada
• Kako bi se zadržala sva punoća okusa i sačuvali svi nutritivni elementi, korištene su isključivo liofilizirane namirnice te najkvalitetnija belgijska čokolada

Što je CordyOx?
CordyOx je dodatak prehrani, proizveden na bazi gljive Cordyceps sinensis. Učinci te rijetke egzotične gljive poznate su istočnim civilizacijama već stoljećima
Smatrali su je darom bogova, jer je vladarima produžavala život, a sa tim i njihovu vladavinu.
Ta neobična gljiva, entomoparazit, razvija se u tijelu gusjenice, sa kojom ima simbiotski odnos. Nakon smrti gusjenice iz micelijuma koji se razvija u tijelu domaćina, gljiva mora proizvesti plod ili će umrijeti.
Cordyceps sinensis raste na području Tibeta i Nepala, na oko 3800 m nadmorske visine.

Premalo smo svjesni značaja i odgovornosti našega imunološkog sustava. U većini slučaja ne znamo ni što je uopće imunološki sustav i koju ulogu vrši u odnosu na zdravlje. To je nešto nematerijalno, zato njegovo djelovanje ne osjećamo, osjećamo samo posljedice kada se zdravlje naruši. Zato moramo osluškivati djelovanje svog imunološkog sustava i upoznati njegovu snagu.
Zbog sve većeg stresa, nezdrave prehrane, nedostatka tjelesne aktivnosti i ostalih negativnih utjecaja iz okoline, imunološki sustav kod većine ljudi svoju funkciju ne vrši dovoljno učinkovito. I kod onih koji se u stvari osjećaju zdravo, djelovanje imunološkog sustava je u većini slučajeva oslabljeno. Tada se tijelo teže bori protiv štetnih supstanci i postaje podložnije infekcijama zbog čega smo često bolesni, infekcije se kompliciraju i duže traju.
Zadatak imunološkog sustava je da brani tijelo protiv invazije mikroba i da uništava strane čestice koje se probiju u tijelo. Formira ga više od 100 milijuna imunih stanica i kompliciran sustav organa. Djelovanje imunološkog sustava je složeno, ali je njegova strategija jednostavna: neprijatelja mora prvo prepoznati, onda aktivirati obrambene stanice i konačno ga napasti

Sportaši su počeli intenzivno koristiti preparate sa Cordycepsom poslije velikog uspjeha Kineske reprezentacije na državnom prvenstvu 1993. godine kada je bilo postavljeno 9 svjetskih rekorda koji su znatno odstupali od prethodnih rezultata. Na početku su svi mislili da su uzimali nedozvoljene supstance, kada je liječnik otkrio tajnu o konzumiranju Cordycepsa.
Stariji ljudi su sa upotrebom Cordycepsa dobili veću životnu energiju, jednostavno »ožive«, vrati im se moć, rasterete tijelo pojedinih problema povezanih sa procesom starenja.
Svaki čovjek je individua za sebe i nema jedinstvenog lijeka za sve, ali postoji činjenica, koju potvrđuju istraživanja i praksa, da se Cordyceps može konzumirati u svakoj prilici, u svakoj starosnoj dobi, jer sa istim uspjehom jača imunološki sustav. Sve to daje gljivi Cordyceps sinensis poseban pečat. Konzumiranje preparata sa gljivom Cordyceps sinensis se preporučuje i potpuno zdravim osobama, jer tako jačaju imunitet i organizam

Kako djeluje CordiOx?


Beta-glukan na prirodan način povećava fizičku otpornost, pomaže bržem oporavku poslije bolesti, a istovremeno pomaže u sprječavanju čestih infekcija koje su uzrokovane virusima i bakterijama.
Cordyceps sinensis sadrži beta karoten, vitamine E, C, minerale, kao što su Cink i Selen, 77 mikro i makroelemenata i jedinstvene sastojke: Kordicepin (Adenozin), Kordicepska kiselina (D-manitol) i Imunomodulacijski polisaharid (Beta-D-Glucan).

U tankom crijevu nalazi se limfno tkivo - Peyerove ploče. Kad uzmemo beta-glukan, on u tankom crijevu aktivira funkcioniranje imunoloških stanica i zatim izlazi iz tijela u nepromijenjenom obliku.
Na makrofagima se nalaze receptori koji prepoznaju beta-glukan kao strano tijelo i zato aktiviraju imunološki sustav. Tako aktivirane stanice imunog sustava spremne su za traženje i odstranjivanje virusa i bakterija iz tijela.
Istraživanja su nedavno potvrdila da korištenje Cordycepsa povećava razinu ATP-a u stanici, postiže se dvostruki učinak - povećanje ATP-a i veća potrošnja kisika, dobiva se više energije za sagorijevanje i više kisika pomoću kojeg se ono vrši.
Popularan je među sportašima, jer već dugo postoje dokazi o njegovom izvanrednom učinku na visoku izdržljivost organizma, veliku ekspanziju je doživio poslije olimpijskih igara u Pekingu. Upotrebljavaju ga i stariji ljudi da tijelu ponude dodatnu energiju i olakšaju disanje.